Lapkričio 21 dieną mūsų progimnazijos neformaliojo švietimo būrelio ,,Pažink savo kraštą“ nariai kartu su šio būrelio vadove Ramune Skripskaite Li vyko į Reškutėnų amatų centro edukacinius užsėmimus.
Pirmas užsiėmimas ,,Tradicinės babkos kepimas“ buvo kulinarinio paveldo. Jam vadovavo Janė Petkūnienė. Išklausę, kaip seniau buvo gaminamas šis patiekalas, mes patys skutome bulves ir jas tarkavome. Įdarbinti buvo visi: mergaitės skuto bulves ir pjaustė spirgučius, juos čirškino, o berniukai didvyriškai nulupę, supjaustė svogūnus (buvo ašarų).
Pašovę bulvinę babką į tradicinį pečių, nuskubėjome į kitą edukacinį užsiėmimą „Vilna ir jos apdirbimo ypatumai“ mokytis vilnos vėlėjo amato. Užsiėmimą vedė sertifikuoto tautinio paveldo produkto puoselėtoja Lida Puzyriova. Amatininkė papasakojo, kaip senovėje buvo apdirbama vilna, kaip iš švelnaus vilnos kuodelio rankomis galima pasigaminti apavą ir net drabužį. Kol pečiuje kepė bulvinė babka, visi mikliai vėlė ir nusivėlė muilą-kempinę.
Pakvipus iškeptai babkai, centro kulinarinio paveldo salėje vyko jo degustacija. Juk kaip skanu ragauti pačių rankomis pasigamintą maistą! Pasivaišinę amatų centro ekologiška žolelių arbata, geros nuotaikos vedini geltonuoju mokykliniu autobusiuku išskubėjome į progimnaziją.
Indrė Bečelytė, 6b klasė