Gruodžio 5 d. Gabrielės Laurinavičiūtės tėtis mums suorganizavo pažintinę ekskursiją į savo darbovietę UAB ,,Maltosa“, kuri yra Švenčionėliuose. Mus ten pasitiko įmonės vadybininkė Dovilė Žižienė, kuri visos ekskursijos metu buvo mūsų gidė. Mes sužinojome, kaip kepami, sveriami ir fasuojami grūdai. Labiausiai patiko patalpoje, kurioje karamelizuojami grūdai. Jie kepami didžiulėje krosnyje, kurioje temperatūra siekia net 310 laipsnių Celsijaus. Į vieną tokią krosnį telpa 45 tonos grūdų, kurie atkeliauja iš grūdų salyklo cecho, kuriame mirkomi ir daiginami grūdai. Visas šis procesas yra mechanizuotas ir operatoriaus valdomas iš centrinio pulto, kuriame viską galima stebėti kompiuterių ekranuose. Norint valdyti šį procesą, reikia mokytis matematikos, biologijos, chemijos, fizikos, nes grūdų pramonėje reikalingos ir techninės specialybės.
UAB „MALTOSA“ gamina aukštos kokybės šviesųjį ir karamelinį salyklą, kurį perka Lietuvos, Latvijos giros gamintojai. Savo produkcija UAB ,,Maltosa“ prekiauja visoje Lietuvoje, be to, jos produkciją perka ir Estijoje, Čekijoje bei Švedijoje.
Esame dėkingi visiems, kurie suteikė mums progą susipažinti su šios įmonės veikla.
Emilija Guiskaja, 7a klasės mokinė