Bendruomenės diena 2019
Karjeros diena 2019
Bendruomenės diena 2018
Bendruomenės diena 2017
Bendruomenės diena 2016
Karjeros diena 2016
Karjeros diena 2014
Padėkos diena 2014m.
Padėkos dienos šventė
Archyvai

     

       Gruodžio 16 dieną į mūsų progimnaziją atvyko Vikingų kaimas. Jo gyventojai pademonstravo įdomią gyvosios istorijos pamoką apie karaliaus Mindaugo laikų Lietuvą.

       Pirmiausia buvome aprengti XIII a. drabužiais, pasodinti ant kailių, pavaišinti kepintais kviečių grūdais, kuriuos tų laikų lietuviai įsidėdavo į kelionę. Susipažinome su mūsų protėvių buitimi, maistu, indais, vyrų ir moterų kasdieniais užsiėmimais. Viena mergaitė pabuvo XIII a. mados modeliu. Sužinojome, kad marškiniai buvo ne tik naktinis drabužis. Ant jų buvo dėvima net keletas viršutinių apdarų. Įdomiausia buvo apsirengti odiniais kario šarvais ir grandininiais marškiniais, kurie svėrė 12 kg, palaikyti rankose kalaviją, pajusti medinio skydo svorį, sužinoti ieties, kovos kirvio ir kirvuko naudojimo subtilybes. Berniukai ir mergaitės tapo kariais bei karėmis, susipažino su senovės lietuvių karo vedimo taktika ir technika, sužinojo, kad šių laikų kariai, kaip ir senovės lietuviai, nešioja ant savęs 30 kilogramų svorį. Visi norintys bandė papūsti į kovos ragą. Edukacinės pamokos vedėjas vaizdžiai ir suprantamai pademonstravo, kaip Mindaugas suvienijo lietuvių žemes ir kokia garbė mums yra vadintis lietuviais ir gyventi Lietuvoje.

       Pamoka prabėgo taip greitai, kad visai nesinorėjo nusirengti istorinių drabužių ir sugrįžti į dabarties laikus. Nuoširdžiai dėkojame Vikingų kaimui ir renginio organizatoriams už nepakartojamą istorijos, patriotiškumo ir pilietiškumo pamoką.

5a ir 6r klasių mokiniai

Komentarai negalimi.

Rekvizitai

Švenčionių progimnazija
Savivaldybės biudžetinė įstaiga
Lentupio g. 32,
LT-18126 Švenčionys
Tel. (8 387) 51 732
El.p. info@svprogimnazija.lt
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre,
kodas 190505971

Pamokų laikas

Visomis savaitės dienomis, išskyrus trečiadienį
1. 8.00- 8.45   (10 min.)
2. 8.55 – 9.40  (20 min)
3. 10.00- 10.45 (20 min)
4. 11.05-11.50  (20 min)
5. 12.10-12.55  (20 min)
6. 13.15-14.00 (5 min)
7. 14.05-14.50  (5 min)
8. 14.55-15.40

Trečiadieniais
1. 8.00- 8.45   (10 min.)
2. 8.55 – 9.40  (20 min)
3. 10.00- 10.45 (20 min)
4. 11.30-12.15  (45 min)
5. 12.35-13.20  (20 min)
6. 13.40-14.25 (5 min)
7. 14.30-15.15  (5 min)

Tvarkaraščiai

Pamokų tvarkaraštis I pusm.

Neformaliojo švietimo tvarkaraštis
Mokyklinių autobusų tvarkaraštis

Valgiaraščiai

Mokamas maitinimas

Nemokamas maitinimas

Nuorodos

Naudinga informacija:

Olweus(OPKUS)

Dienynas

Elektroninis pažymėjimas

 

Vaikų linija

Tėvų linija

Perspėjimas ir informavimas

Informacinė sistema

Švietimo naujovės

Rajono aktualijos

2021 m. rugsėjo mėn.
Pr A T K Pn Š S
« Rgp    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930